pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Мобілізація експертного потенціалу організацій громадянського суспільства донецького регіону: благодійні фонди

16 вересня 2011 року відбувся круглий стіл за участю благодійних фондів/організацій та інших активно діючих фігурантів філантропічної діяльності Донеччини. Захід організовано Правлінням Громадської ради при Донецькій обласній державній адміністрації спільно з постійною комісією з питань духовності, моралі, розвитку благодійності, культури, міжнаціональних відносин та Донецьким міським благодійним фондом “Доброта”.

Круглий стіл проводився з метою залучення експертного потенціалу організацій громадянського суспільства Донецького регіону до участі у формуванні та реалізації державної політики в сфері розвитку благодійної діяльності та підвищення ефективності роботи Громадської ради при Донецькій ОДА.

На початку заходу заступник голови Громадської ради Лурсманашвілі Ш.М. розповів присутнім про історію утворення, концепт та порядок функціонування Громадської ради, її профільних комісій, в т.ч. комісії з питань духовності, моралі, розвитку благодійної діяльності, культури та міжнаціональних відносин

Під час круглого столу було визначено основні сфери діяльності, в яких учасники вважають себе експертами. Присутні обговорили найбільш актуальні проблеми, що стримують розвиток благодійності: відсутність довіри в громаді до благодійних фондів/організацій, пасивність, песимізм, невігластво, черствість громади, втрата традицій, низький професійний рівень благодійних фондів/організацій, етичні проблеми, недосконалість соціального партнерства з владою, зловживання на грунті благодійності, надмірна секуляризація благодійності.

Учасники домовилися про те, що необхідно створити “інформаційну площадку” для підтримки комунікацій, обговорення проблем благодійності та шляхів їх вирішення. Такою “площадкою” як раз може бути профільна комісія Громадської ради.

Вирішено, що за результатами круглого столу буде розроблено та підписано Меморандум про партнерство між Громадською радою при Донецькій обласній державній адміністрації та організаціями громадянського суспільства Донецького регіону у сфері розвитку благодійності.

Як відзначив представник Донецької облдержадміністрації Симонов С.К.: “ круглий стіл – це спроба поповнити ефективністю взаємодію між благодійними фондами/організаціями та Громадською радою, обговорити, яким чином влада зможе співпрацювати з ОГС”.

Голова комісії з питань духовності, моралі, розвитку благодійної діяльності, культури та міжнаціональних відносин Рогалін Я.Ф. зауважив, що встановлення продуктивних комунікацій з експертами профільних ОГС посилить компетенції Громадської ради, дозволить значно розширити представленість знань, думок та підходів до вирішення актуальних проблем, а також досягнути більшого взаєморозуміння з владою. Таким чином, здійсниться реальна легітимація і комісії, і Громадської ради загалом.

При підготовці до круглого столу було охоплено більше 700 фігурантів благодійної діяльності Донецького регіону : благодійні фонди та громадські організації, соціальні служби та окремі спеціалісти. Продуктивному контакту виявилися доступними тільки 86 з них. На круглому столі були присутні 34 учасника, що представили майже весь спектр видів та напрямів благодійної діяльності в регіоні.

Учасники круглого столу відзначили його корисність та перспективність.

Похожие пресс-релизы