Живи активно: здоровий спосіб життя – це легко!

ВГО «Асоціація превентивної та антиейджинг медицини» створила для українців унікальний онлайн-інструмент для ведення здорового способу життя

Сьогодні ВГО «Асоціація превентивної та антиейджинг медицини» запускає портал Живи активно (zhyvyaktyvno.org) – перший в Україні сайт, який покликаний не просто пропагувати здоровий спосіб життя, а допомогти реалізувати його. Сайт містить низку інструментів, які полегшать для кожного ведення здорового способу життя – наприклад, допоможуть визначити індекс маси тіла, підібрати індивідуальний режим фізичної активності, щоденне меню та питний режим. Значна частина ресурсу присвячена практикам вироблення звички до здорового способу життя – тим поведінковим змінам, які людина повинна зробити, щоб почати вести здорове життя. Тут також кожен індивідуально може отримати консультації фахівців – терапевта, дієтолога, психолога та інших лікарів.

«Ми першими серед громадських та державних організацій зібрали на одному порталі усі технології Інтернету та його комунікаційні можливості для того, щоб допомогти українцям у їх прагненні до активного здорового способу життя; дати людям широкий набір інструментів та практик, інформаційних матеріалів для конструювання власної моделі активного і здорового життя», – повідомила Ольга Миколаївна Барна, Голова правління ВГО «Асоціація превентивної та антиейджинг медицини», д. мед. н., професор кафедри діабетології НМАПО імені П.Л. Шупика.

Портал працюватиме за принципом онлайн-партнера, помічника, який замінить і книжкову полицю, оскільки містить усі основні матеріали про здоровий спосіб життя; і калькулятор, оскільки має вбудовані програми, що вирахують різноманітні показники та формули; і кулінарні книги, бо міститиме рецепти для збалансованого харчування; і особистого тренера, оскільки має набір вправ для фізичної активності; і консультацію лікаря, оскільки її можна буде отримати за допомогою питань-відповідей.

Портал складається з чотирьох головних рубрик, які практично розшифровують назву порталу «Живи активно»:
• «Змінюйся» – з набором інструментів, прикладів та практик, які допоможуть виробити звичку до здорового і активного життя;
• «Заряджайся» – присвячений збалансованому харчуванню, продуктам, дієтам та рецептам;
• «Гідратуйся» – інформація про важливість питного режиму, характеристики напоїв і їх складових, роль води в організмі та необхідність вироблення індивідуального режиму гідратації;
• «Рухайся» – з рекомендаціями щодо фізичної активності з метою підтримання оптимальної маси тіла та фізичної гармонії.

Крім того, на порталі створено умови для формування професійної спільноти. Окремий розділ – «Клуб лікарів» – присвячений дистанційному навчанню фахівців та забезпеченню їх необхідними матеріалами. Він пропонує для них наукові статті, тести, протоколи лікування, формуляри, бланки, методичні матеріали, тощо.

ВГО «Асоціація превентивної та антиейджинг медицини» зазначає, що поширення серед українців здорового і активного способу життя суттєво покращить ситуацію з захворюваністю та збільшить середню тривалість життя в Україні.