pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

НАУКОВЕ ДОСЛІДЖЕННЯ: Харчування та формування здорової кишкової мікрофлори у дітей перших місяців життя

Сучасні дослідження, виконані в галузі педіатрії, свідчать про те, що важливу роль в профілактиці захворювань органів травлення, дихання, харчової алергії відіграє формування нормального мікробіоценозу кишечника дитини, починаючи з перших днів її життя. Грудне вигодовування багато в чому є визначним чинником характеру мікробної колонізації кишечника. Необхідність штучного вигодовування створює передумови для формування мікроекологічних порушень. Найбільш уразливі для дизбіозу передчаснонароджені діти, шлунково-кишковий тракт яких повільно заселюється корисною мікрофлорою, що робить їх уразливими для впливу різних патогенних мікроорганізмів. Одним з можливих шляхів вирішення проблеми дизбіозу новонароджених та дітей раннього віку являється використання адаптованих молочних сумішей, збагачених пребіотиками. Суха дитяча молочна суміш Хорольського молококонсервного комбінату «Малютка premium-1», збагачена пребіотиками та нуклеотидами, повністю відповідає вимогам Європейських стандартів до дитячого харчування.

Метою даного дослідження було вивчити та дати об‘єктивну оцінку клінічної ефективності використання вітчизняної суміші«Малютка-1 premium» з пребіотиками та нуклеотидами в харчуванні дітей першого року життя.

Матеріали та методи. Клінічне дослідження проведене на базі дитячого поліклінічного відділеня дитячої міської клінічної лікарні м. Полтави. Основну групу спостереження склали 23 дитини у віці 10 днів – 4 міс., які вигодовувалися сумішшю «Малютка premium 1».

Результати та їх обговорення. При введенні до раціону суміші «Малютка premium 1» з пребіотиками та нуклеотидами» спостерігалося значне зниження епізодів закрепів, а через три тижні використання даної суміші – повне їх зникнення. Відмічена позитивна динаміка у складі мікрофлори кишечника (достовірне підвищення концентрації біфідо- і лактобактерій та зменшення умовно-патогенної мікрофлори, р<0.05).

Висновки. Розроблення нових сумішей, що мають захисні властивості, є важливим етапом сучасної дитячої нутриціології та індустрії дитячого харчування. Робота у цьому напрямку може прискорити вирішення проблеми зниження дитячої захворюваності і покращення стану здоров‘я дітей грудного і раннього віку.

Козакевич В.К., Зюзіна Л. С., Козакевич О.Б.

Вищий державний навчальний заклад України

«Українська медична стоматологічна академія»

Кафедра педіатрії № 1 з пропедевтикою та неонатологією

Похожие пресс-релизы