Волонтери провели урок мужності для лубенських підлітків

23лютого 2010 року на честь Дня Захисника Вітчизни урок мужності для лубенських підлітків провели в спеціалізованій загальноосвітній школі №6 волонтери Полтавської обласної молодіжної громадської організації «Твій Світ».
Дев’ятикласники змогли абсолютно іншими очима поглянути на справжнє
значення мужності та її найвищій прояв – героїзм, обговоривши під час дискусії приклади з історії, переглянувши відеоматеріал та попрацювавши у групах.
Хто ж з хлопчиків не мріє про справжні героїчні вчинки, захоплюючі пригоди та чоловічу вдачу?! Протягом уроку їх не тільки демонстрували, а найголовніше - формували любов і гордість до історії рідного краю, відповідальність за його долю,виховували загальнолюдські якості: чесність, порядність, мужність, бажання знайти своє місце в рідній країні.
«Головна наша мета - захистити хлопців від згубного впливу негативних явищ молодіжного сьогодення, - розповів голова Полтавської обласної молодіжної громадської організації «Твій Світ». - Ми постаралися донести до них, що найголовніші чоловічі якості - гідна поведінка, захист слабких, відновлення справедливості... Мені здається, що хлопці це зрозуміли.»
До речі, дівча теж взяли активну участь у занятті:підготували повчальну історію, декламували вірш про батька та поздоровляли майбутніх захисників вітчизни. За словами учениць класу, вони сьогодні в черговий раз затвердилися в думці, що захищати себе, своїх близьких, та і незнайомих людей, бути корисною суспільству - це дуже почесно.
Адміністрація школи також задоволена:«Такі уроки патріотичного виховання ми проводимо не вперше. Це не лише емоційна і захоплююча для підлітків зустріч з громадськими діячами, але і можливість відточувати важливі якості людської особистості».
Це не перша зустріч працівників молодіжної організації з учнями школи. Позаминулого року сьогоднішні дев’ятикласники брали участь у реалізації проекту «Курити або довго жити» та акції «Танцюй заради життя», спрямованих на профілактику тютюнокуріння та ВІЛ/СНІД серед молоді. Цього року, як і багато інших підлітків міста, вони стали учасниками курсу «Правда про життя, кохання та секс».
По завершенні зустрічі хлопці отримали вітання від дівчат та пам’ятні подарунки від Полтавської обласної молодіжної організації «Твій Світ».