pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Українська федерація убезпечення наполягає на комплексному підході при розбудові системи агрострахування в Україні

В Україні сільськогосподарське виробництво пов’язане з системними, висококорельованими, катастрофічними ризиками, такими як повінь, засуха, вимерзання. Ці ризики зумовлюють отримання сільськогосподарськими виробниками у певні роки збитків, які у багатьох випадках унеможливлюють продовження діяльності. У такі несприятливі роки Уряд змушений надавати невідкладну допомогу потерпілим сільськогосподарським виробникам, витрачаючи значні кошти з резервного фонду Кабінету Міністрів України та з Державного бюджету. Така ситуація зумовлює високий рівень невизначеності аграрного бізнесу, підвищує вартість кредитів, без яких аграрне виробництво неможливе, та збільшує частку неповернутих кредитів.
Отже, система управління ризиками, основою якої є страхування, має бути невід’ємною частиною аграрного виробництва. Її розроблення та впровадження є нагальною потребою не тільки для агровиробників, а й для держави.
У 2004 році було прийнято Закон України «Про державну підтримку сільського господарства України», але, незважаючи на це, ефективної системи страхування сільськогосподарської продукції за державної підтримки так і не вдалося створити. На теперішній час реальним страхуванням в аграрному секторі України охоплено не більше кількох відсотків ризиків, тоді як у більшості розвинутих країн цей показник досягає 90 - 95 відсотків. В Україні бюджетні кошти для страхування агроризиків виділяються у недостатніх обсягах або не виділяються взагалі, а ті, що виділяються, переважно йдуть на підтримку так званого “псевдострахування”. Вимоги до страховиків, програм і процедури страхування та перестрахування відсутні. Зусилля страховиків та органів державної влади у розбудові системи убезпечення аграрної діяльності розпорошені та не скоординовані.
Система регулювання в аграрному секторі повинна забезпечувати умови безперервності процесу відтворення продуктивності сільського господарства, стабільність сільськогосподарського виробництва та доходів сільгоспвиробників, а також сприяти забезпеченню продовольчої безпеки держави.
Усвідомлюючи це Українська федерація убезпечення доклала значних зусиль до розроблення ефективної системи страхування сільськогосподарської продукції в Україні. У співпраці з Міністерством аграрної політики України, Державною комісією з регулювання ринків фінансових послуг, Міжнародною фінансовою корпорацією, іншими об’єднаннями страховиків, сільгоспвиробниками та науковими установами була розроблена Концепція розвитку системи страхування сільськогосподарської продукції в Україні.
При розробленні цієї Концепції було проведено детальний аналіз українського ринку агрострахування, враховано досвід інших країн, перш за все США, Канади та Іспанії. В цих країнах система страхування сільськогосподарської продукції за державної підтримки набула найбільш довершених форм.
В основу Концепції покладено добровільність страхування, саморегулювання страховиків, жорсткі вимоги до страхових продуктів та їх вартості, процедур страхування та перестрахування, застосування гарантійних інструментів на основі поєднання інтересів та координації діяльності учасників ринку, перш за все, страховиків, сільськогосподарських виробників, держави.
Концепція дає відповідь на основний виклик, який постає перед ринком страхування сільськогосподарської продукції: як забезпечити виплати страхових відшкодувань за завдані сільськогосподарським виробникам катастрофічні збитки, розмір яких в три, чотири, а то і більше разів можуть перевищувати суму зібраних премій.
Впровадження Концепції у повному обсязі забезпечить створення сучасної системи управління ризиками в сфері сільськогосподарського виробництва, його сталий розвиток, підвищить ефективність державної політики у цій сфері, зменшить обсяг коштів, що виділяються з бюджету на підтримку сільськогосподарського виробництва, підвищить ефективність їх використання, покращить інвестиційний клімат в галузі, сприятиме формуванню взаємної довіри між страховиками, виробниками сільськогосподарської продукції та державою, надасть поштовх для розвитку інших видів страхування сільськогосподарської продукції.
Проект Концепції за дорученням Кабінету Міністрів України опрацьовується міністерствами та відомствами, а також надіслано до Комітету
Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин.
Українська федерація убезпечення розраховує на підтримку Концепції з боку Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг, Міністерства фінансів, Міністерства економіки, Міністерства аграрної політики, народних депутатів України, інших об`єднань страховиків та зацікавлених осіб при опрацюванні пропозицій та прийнятті у другому читанні проекту Закону України N 5063 від 21.08.2009 «Про особливості здійснення страхування сільськогосподарської продукції з державною фінансовою підтримкою».

Похожие пресс-релизы