pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

До місцевих виборів залишилось трохи більше двох місяців

За даними соціологічного дослідження, котре провели волонтери на замовлення сайту БРІЗ, на Прикарпатті лідирує «Наша Україна» (23%), у п’ятірку політичних улюбленців прикарпатців увійшли також «Батьківщина» (20%), «Свобода» (13%), Партія Регіонів (9%) та УНП (8%), котра «відірвалась» від шостого місця на чотири відсотка (Народна партія – 4%).

Решта понад 100 партій заледве набрали 7%. Серед опитаних осіб, 4% не визначались з партійними уподобаннями, а більше десяти відсотків взагалі не підтримують жодну політичну силу. Дослідження проводилось на основі «анкетного опитування».

У списку було представлено 132 політичні сили, котрі мають зареєстровані в установленому порядку івано-франківські обласні організації. Чотири обласні осередки, котрі зареєстровані у 2010 році, ми виключили із списку, а це:

133. Івано-Франківська обласна організація політичної партії "Громадянська Позиція", зареєстровано: 24.02.2010 р. св. № 141, голова: Ладовський Микола Васильович

134. Івано-Франківська обласна організація політичної партії "За Україну", зареєстровано: 05.03.2010р. св. № 142, голова: Мойсик Володимир Романович, народний депутат України

135. Івано-Франківська обласна організація політичної партії "Союз анархістів України", зареєстровано: 26.03.2010р. св. № 143, голова: Василишин Костянтин Андрійович

136. Івано-Франківська обласна організація політичної партії "Наш дім", зареєстровано: 22.04.2010р. св. № 144, голова: Бліндар Андрій Анатолійович

Запитання в опитувальнику було таким: «За яку політичну силу Ви б проголосували, якби вибори відбулися сьогодні?». Анкетування відбувалось 6-16 серпня і охопило жителів усіх районів і міст обласного підпорядкування Івано-Франківської області.

«Такі вибіркові дослідження ми проводимо регулярно напередодні виборів, - розповідає керівник БРІЗ Оксана Говера, - ми їх робимо власними ресурсами, залучаючи волонтерів. Такі опитування цікаві нам хоча б вже тому, що ми впевнені в отриманому результаті. Спілкуючись з інтерв’юерами, я особисто для себе формую деяке бачення громадської думки. Я свідомо не беру участі у виборах як політичний об’єкт (тобто я не планую ані сама балотуватися, ані працювати в штабі тієї чи іншої політичної сили), я – звичайний виборець, відрізняюсь хіба що тим, що щодня, окрім інтернету, читаю свіжі газети, не пропускаю ні одного випуску «новин» і маю можливість в ході соціологічних досліджень спілкуватися із іншими виборцями.То зрештою, чому б мені не поділитися із нашими читачами своїми спостереженнями?»

Так ось, на фоні загальноукраїнського розчарування в «Нашій Україні» як в екс-партії влади, на теренах Івано-Франківщини ця політична сила має високий потенціал – в першу чергу за рахунок потужних громадських постатей нашої області, котрі є її членами. Водночас, цілком зрозуміло, що любов виборців дуже ефемерна і залежить від сезонності. Таким чином сьогоднішня «партія влади» - РЕГІОНИ – ще на початку травня мала значно більший відсоток прихильників, аніж тепер, після ряду непопулярних (але насправді потрібних в нашій економічній ситуації) кроків, як-то обов’язкове пенсійне відрахування для «єдинщиків», підняття ціни на газ тощо.

Цікавим буде початок вересня, коли ряд наших відомих краян визначаться із своїми політичними прихильностями. Я планую до середини вересня повторити соціологічне дослідження – картина у порівнянні із сьогоднішньою зміниться неоднозначно.

Окрім того, звичайно, є різниця між політичними уподобаннями Верховинщини і Рожнятівщини. Тому ми намагатимемось проводити такі дослідження в розрізі конкретних районів. І ще – ми не ставимо собі за задачу робити висновки. В нас на сайті, в міру поступлення інформацій, оприлюднюються списки усіх політичних сил районів та міст Прикарпаття. Ви зможете абсолютно самостійно, отримавши результати наших досліджень, порівняти їх з політичним розрізом району і – висновки за вами.

Для допитливих:

Вибірка по області становила 1200 осіб, віком від 18 років. Респондентів віком 75 і більше років було 5%. За статевою ознакою та освітою (наявність вищої освіти) опитаних було по 50% (50 відсотків жіночої статі і 50% - чоловічої, 50% опитаних становлять особи із однією і більше вищих освіт).

Похожие пресс-релизы