pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Що чекає на ринок цукрового виробництва в Україні?

В найближчий рік-два на сектор цукрового виробництва в Україні чекають значні зміни. Це пов’язано зі скасуванням Європейським Союзом квот на цукор з 1 жовтня 2017 року.

«Зі скасуванням квот на цукор очікується, що виробництво цукру в ЄС збільшиться з 13,5 млн т на рік до 16 млн т на рік. Деякі експерти прогнозуються навіть 18-19 млн т на рік. Європа почне шукати нові ринки для збуду свого цукру – і Україна перша в цьому списку. Мова йде про цукор дуже високої якості та дешевий: сектор цукрового виробництва в Європі дотується і є високоефективним. Тобто українським виробникам доведеться зіткнутися з жорстокою конкуренцією з боку європейських цукровиробників», – пояснює комерційний директор «УкрагроКом» Павло Фесюк.

Починаючи з 2007 року ЄС запровадив реформи з метою уникнення перевиробництва цукру. На той момент виробництво цукру в Європі перевищувало внутрішнє споживання майже на 2 млн т на рік, а вартість цукру в країнах ЄС була вищою за вартість тростини. Тобто рентабельність виробництва цукру була дуже низькою. Саме з цією метою Європейський Союз і ввів квоти на цукор. Як результат, за десять років підвищеної конкуренції, за даними Європейської асоціації виробників цукру (EASP), в Європі було закрито 83 заводи, а це 40% від їх загальної кількості. Інші заводи були переоснащені, їхня ефективність зросла в рази, а обсяг виробництва цукру значно зменшився. Потреба в квотах відпала. Крім того, скасування квот значить, що експорт цукру з ЄС більше не обмежуватиметься вимогами СОТ щодо експортування не більше 1,3 млн тон цукру на рік.

«З приходом на український ринок європейського цукру відбудуться значні зміни: мова йде як про скорочення посівних площ в Україні, особливо в Південних регіонах, так і про укрупнення вітчизняного ринку. У 2016 році в Україні працювали 42 цукрові заводи – за нашими прогнозами, їхня кількість може зменшитися вдвічі. Ті виробники, які залишаться на ринку, змушені будуть підвищувати якість та продуктивність виробництва. Це стане можливим завдяки технологічному переоснащенню та переходу в виробництві з природного газу на альтернативні джерела енергії. Ще частина виробників переорієнтується на виробництво біоетанолу», – розповідає П. Фесюк.

За його словами, «Олександрійський цукровий завод» уже рухається в напрямку модернізації та підвищення ефективності виробництва. З цією метою група компаній «УкрАгроКом», до складу якої входить завод, планує вкласти близько 1 млн дол. інвестицій у розвиток власного цукрового виробництва.
З приводу акредитації та при виникненні додаткових питань, будь-ласка, звертайтесь до:
Лідії Маркової, +38 066 165 77 87, [email protected]
Довідка:
ТОВ «Олександрійський цукровий завод» входить до складу групи компаній «УкрАгроКом». Завод є одним із п’яти найбільших виробників цукру в Україні, спеціалізується на випуску цукру-піску з цукрового буряка. Загальна потужність щоденної переробки складає 3 тис. тонн цукрового буряка. Завод працює з 1961 року, розташований за 7 км від міста Олександрія Кіровоградської області та за 2 км від станції Користівка Одеської залізної дороги. В 2016 році було експортовано 8,5 тис. тонн цукру.
Група компаній «УкрАгроКом» та «Гермес-Трейдинг» – потужна інтегрована аграрна корпорація, діяльність якої базується на застосуванні новітніх технологій виробництва та зберігання продукції. Компанія «УкрАгроКом» входить до ТОП-22 найпотужніших агрохолдингів України, а компанія «Гермес-Трейдинг» – до ТОП-15 вітчизняних зернотрейдерів, тісно співпрацює з сільгоспвиробниками більшості регіонів України. Компанії групи є членами таких міжнародних та вітчизняних організацій як Міжнародна асоціація торгівлі зерном і кормами (GAFTA), Американська торговельна палата в Україні (ACC), Американсько-українська ділова рада (USUBC), Міжнародна торговельна палата (ICC), Українська зернова асоціація (УЗА) та Українська аграрна конфедерація (УАК).

Похожие пресс-релизы