Корпорація «Укрвинпром» виступила посередником у переговорах України з Євросоюзом

У зв’язку з необхідністю протекції інтересів підприємств виноробної галузі України, корпорація «Укрвинпром» веде постійну співпрацю з керівними органами Євросоюзу. Зокрема наразі гостро стоїть питання щодо покращення захисту прав інтелектуальної власності стосовно географічних назв у найменуваннях виноробної продукції. На даний момент, в цьому напрямку досягнуті конкретні порозуміння між сторонами, в тому числі стосовно необхідності перехідного періоду, фінансової сторони питання та допомоги у технічному оснащенні галузевої лабораторії, підвищення кваліфікації працівників контролюючих органів виноробної галузі.
Також корпорація бере безпосередню участь у переговорному процесі між Україною та ЄС та отримує розуміння від Європейської сторони в наступних питаннях:
• встановлення перехідного періоду протягом не менше ніж 15 років для вітчизняних виробників, які будуть використовувати географічні зазначення вин та спиртних напоїв;
• передбачення компенсації неминучих збитків вітчизняним підприємствам внаслідок відмови від використання ними географічних зазначень виноробної продукції;
• надання права окремим підприємствам маркувати свою продукцію як «Шампанське України» та «Коньяк України», після закінчення перехідного періоду для реалізації її на території України.

Українська корпорація з виноградарства та виноробної промисловості «Укрвинпром» постійно виступає ініціатором проведення переговорів із міжнародними виноробними організаціями щодо вступу нашої країни до їх лав. Це без сумніву сприятиме розвитку сировинної бази виноробної галузі України, дозволить вирішувати економічні, технічні і технологічні проблеми, підвищить ефективність використання сировинних ресурсів, поліпшить якість і конкурентоспроможність виноробної продукції, і як результат, забезпечить завоювання нових ринків збуту.
Так, наприклад, минулого місяця, за сприяння корпорації було проведено переговори з Генеральним директором Міжнародної Організації Виноградарства та Виноробства, паном Федеріко Кастеллуччі щодо найскорішого вступу України до цієї організації на правах постійного членства. В рамках цього офіційного візиту, пан Федеріко Кастеллуччі провів зустріч з Міністром аграрної політики України Мельником Ю.Ф. на якій були підтверджені позиції нашої держави щодо європейського напрямку розвитку виноробної галузі. Також пан Кастеллуччі мав нагоду скоштувати вітчизняне шампанське виробництва Київського заводу шампанських вин «Столичний», після чого він запевнив, що українська продукція буде гідно представлена на міжнародному ринку виробників вина.