pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

У Києві завершився Перший всеукраїнський конкурс сучасного цифрового плакату - Розумне Майбутнє

Київ. 27 грудня. Світловим шоу дизайнерських робіт, арт-перформансом та живим музичним супроводом завершився Перший всеукраїнський дизайнерський конкурс екологічного плакату, мема, мотиватора та демотиватора. Конкурс під назвою «Розумне майбутнє» мав на меті привернути увагу громадськості до сучасних екологічних та культурних тенденцій в Україні.

Організаторами дійства є однойменна громадська організація, до якої входять екологи, журналісти та художники. Очільником ініціативи є відомий в Україні художник Геннадій Фісун.

«Це був перший на теренах СНД конкурс сучасного цифрового плакату, в якому брали участь як професіонали, так і всі охочі любитлі, адже передбачено дві номінації – для дизайнерів та аматорів», - розповів Геннадій Фісун.

За його словами, унікальність конкурсу полягає ще й у тому, що на виставковому майданчику за допомогою проекторів експонуються не просто плакати, а й демотиватори та сучасні меми. Подібних виставок в Україні та Східній Європі ще не проводили. Фінальна експозиція, до слова, супроводжується сучасним мистецьким арт-перформансом, покликаним шокувати публіку можливим нерозумним майбутнім.

Роботи дизайнерів оцінювали з погляду своєї царини журі: еколог Василь Арбузов, координатор WWF в Україні Андрій Білоконь, громадська активістка Вікторія Свєтлова, дизайнер Дмитро Растворцев та журналіст Дмитро Казанцев.

Під кінець дійства активісти оголосили та візуалізували «рейтинг» найнебезпечніших об'єктів, що руйнують екосистему Києва. "Переможці" антирейтингу отримали від об’єднанців та театралізованого героя DEAD Мороза нестандартні подарунки та довідки від оргкомітету ініціативи "Розумне майбутнє, які надіслали поштою. Між іншим, ведучим дійства виступив відомий раніше в пресі герой - Людина-Пляшка, супер-здібності якого, за театралізованою постановкою, полягають у тому, що він може лежати і не розкладатися протягом тисячоліть.

Отже перше місце посів завод з переробки твердих відходів "Енергія", друге - сміттєвий полігон №5 у Підгірцях, третє - ТЕЦ-5 АК "Київенерго", четверте завод "Радикал", п'яте підприємство "Радон".

«Сьогодні між термінами "збереження навколишнього середовища" та "самозбереження" можна поставити знак рівняння. Ми живемо в епоху тотального споживання, а це значить збільшення виробництва і, відповідно, збільшення забруднення планети в цілому й країни зокрема, - розповідає Геннадій Фісун. - Громадська організація "Розумне майбутнє "розуміє, що екологічна поведінка - це не політичне і не економічне питання. Це питання виживання людини, як виду, в найближчому майбутньому. Питання виживання наших дітей, онуків і правнуків. Яку планету ми залишимо їм у спадок? Величезне звалище або чисту, зелену, придатну для життя? Ми відповіли для себе на це питання однозначно. Зробіть свій вибір і ви», - закликав художник.

Нагадаємо, 29 листопада, громадська організація «Розумне майбутнє» та жителі села Підгірці влаштували акцію під Міністерством екології та природних ресурсів України. Загримовані під зомбі жителі села змусили можновладців зустрітися з активістами і забрати петицію про вирішення проблеми сміттєвого полігону №5 у селі Підгірці, куди щодня привозять кількасот тонн відходів із Києва. Своєю чергою, начальник Департаменту екологічної безпеки Мінекології Анатолій Мелошенко пообіцяв розібратися з цією проблемою.

Організація обіцяє стежити за ходом виконання Міністерством публічної обіцянки.

Похожие пресс-релизы