pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Завершено ІІІ-й Всеукраїнський конкурс «Молодь тестує якість»: нове покоління критичних споживачів.

2 червня 2011 року відзначатимуть школярів, що перемогли у конкурсі з молодіжного споживчого тестування «Молодь тестує якість». О 14-00 за адресою Київ, пр. Перемоги 19 в актовій залі МОНМСУ зберуться організатори конкурсу: представники Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Національної академії педагогічних наук України, Інститут інформаційних технологій і засобів навчання, БО «Центр споживчих ініціатив», компанії «Фокстрот. Техніка для дому» та ПАТ «Бель Шостка Україна».

Споживча освіта існує в Україні вже четвертий рік поспіль завдяки курсу «Основи споживчих знань», що був розроблений у 2008 в рамках партнерства Міністерства освіти і науки України та Спільного проекту ЄС та ПРООН «Спільнота споживачів та громадські об’єднання. Зараз курс викладається більш ніж в 10 000 загальноосвітніх навчальних закладів.

Хоча конкурс зі шкільного споживчого тестування проводиться втретє, залучення школярів до активного та свідомого споживання є вже багато років частиною навчального процесу в країнах Європи. Споживчі організації є зазвичай ініціаторами таких конкурсів; вони надають інформаційну, організаційну та ідейну підтримку молоді, яка прагне до активних дій в оволодінні інформацією про реалії ринкової економіки. Цього разу ініціатором виступила Благодійна організація «Центр споживчих ініціатив».

Конкурс «Молодь тестує якість» проводився з лютого по квітень 2011 р., та мав на меті підвищити обізнаність шкільної молоді віком від 12 до 17 років (учні 6-11-х класів) в питаннях реалізації прав споживачів, вміння орієнтуватись на сучасному ринку товарів та послуг, виховання споживчої культури, громадянської позиції та усвідомлення власної ролі у підвищенні якості життя в контексті європейських стандартів.

Учнівській молоді було запропоновано обрати сферу дослідження на власний смак та дослідити товари та послуги супермаркетів за власноруч розробленою методикою. Журі конкурсу складалося з експертів з незалежного споживчого тестування та освітян, представників Міністерства освіти і науки, молоді та спорту, Інституту інформаційних технологій і засобів навчання Національної академії педагогічних наук України.

Партнерами конкурсу в цьому році виступили ПАТ «Бель Шостка Україна», компанія «Фокстрот. Техніка для дому», що відзначать дітей у призових та спеціальних номінаціях «За споживчу вимогливість».

Третій рік поспіль конкурс зібрав загалом близько 2000 учасників з усіх регіонів України. Цього року учасниками конкурсу було надано більше 150 індивідуальних та групових робіт, що виконувалися школярами самостійно. Найпопулярнішими темами серед учнівської молоді цього року були: послуги супермаркетів, побутова техніка, молоко та молочні продукти, солодощі, безпека навколишнього середовища, якість послуг мобільних операторів, Інтернет, послуги телебачення. Не оминули увагою школярі й косметичні вироби, канцелярське приладдя тощо. Молодих дослідників також хвилює якість продуктів, що діти споживають щодня: чіпси, солодкі газовані напої та жуйки.

Повна інформація про конкурс знаходиться на Порталі Споживача www.consumerinfo.org.ua сайті БО «Центр споживчих ініціатив» - www.cic.in.ua та на сайті Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України - www.ime.edu-ua.net
Отримати додаткову інформацію можна в Інституті інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України, у зав.відділом Овчарук Оксани Василівни за телефоном (044) 440-96-27

Похожие пресс-релизы