ПАТ «Дніпропетровськгаз» спрямувало майже 11 мільйонів гривень на підготовку до нового опалювального сезону

За 9 місяців поточного року компанія спрямувала майже 11 мільйонів гривень для забезпечення безаварійної роботи систем газопостачання Дніпропетровської області в опалювальному сезоні 2014-2015 років.
ПАТ «Дніпропетровськгаз» змінило підхід в обслуговуванні системи газопостачання і з початку року успішно перейшло на виконання щорічного комплексного обстеження. Для цього була створена служба комплексного приладового обстеження газопроводів, робота якої дає свої колосальні результати. На сьогодні обстежено майже 14 тисяч км газопроводів. Відбувається планомірна заміна газового обладнання ГРП і ШРП. Так, з 2012 року наша компанія замінила 251 об’єкт на загальну суму 12,4 мільйони гривень.
До початку опалювального сезону ПАТ «Дніпропетровськгаз» планує закінчити заміну аварійних газопроводів протяжністю 10 км на суму майже 4 мільйони гривень.
«Щорічно наше підприємство виділяє значні кошти на комплексні заходи з підготовки до опалювального періоду, модернізацію та реконструкцію систем газопостачання нашої області, - зазначає перший заступник Голови Правління – головний інженер Тетяна Бузовська. – У зв’язку з тим, що цей опалювальний сезон буде досить складним, ми докладаємо максимум зусиль для удосконалення роботи системи газопостачання».
Нині у Дніпропетровській області працює 182 газорегулюючих пункти, забезпечених телеметричною автоматизованою системою контролю стану газорегулюючого обладнання. Ця система дозволяє проводити постійний моніторинг технологічних параметрів обладнання ГРП. Досвід минулого опалювального сезону показав, що використання телеметрії дозволяє заздалегідь виявити будь-які відхилення у роботі обладнання ГРП, своєчасно відреагувати та не допустити виникнення аварійної ситуації
Впровадження новітніх технологій та реконструкція газових мереж дозволяє уникнути перебоїв у газопостачанні області та підвищити якість послуг, які надає ПАТ «Дніпропетровськгаз».

Довідка: ПАТ «Дніпропетровськгаз» забезпечує природним газом споживачів Дніпропетровської області і посідає друге місце з транспортування та постачання природного газу серед підприємств нафтогазової галузі України. Річний обсяг транспортування природного газу складає 2,3 мільярдів кубометрів. Рівень газифікації Дніпропетровської області становить 89%. Клієнтами нашої компанії є 600 тисяч сімей Дніпропетровської обл. Серед 4 тисяч промислових і комунально-побутових підприємств, яким ми постачаємо газ, є такі підприємства, як ПАТ «Дніпровський металургійний комбінат ім. Ф. Е. Дзержинського» та ПАТ «Дніпроазот». ПАТ «Дніпропетровськгаз» - одне з найбільших платників податків у Дніпропетровській області. Щорічно до бюджетів всіх рівнів компанія перераховує більше 200 мільйонів гривень податків і зборів.

За додатковою інформацією звертатися до
спеціаліста із зв’язків з громадськістю
Лобач Олени
тел. раб. (056) 790-42-67