pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Завтра може розпочатися процес арешту державного майна України за кордоном на суму майже 9 мільйонів доларів

Сьогодні, 5-го квітня спливає термін прийняття рішення державою Україна про виплату компенсації панови Леміру згідно рішенню Міжнародного Трибуналу МЦВІС при Світовому Банку. Якщо сьогодні 5 квітня, держава не надасть термін виплати компенсації, то позивач розпочне процедуру виконання рішення шляхом арешту майна держави за кордоном.

Одним з активів держави який можуть арештувати за кордоном може бути наступний випуск єврооблігацій держави Україна, що призведе до призупинення продажу єврооблігацій на ринку та погіршення кредитних рейтингів України.

Як уже повідомлялось раніше, 28 березня 2011 року Міжнародний Трибунал при Міжнародному Центрі з Врегулювання Інвестиційних Суперечок (МЦВІС) наказав державі Україна сплатити на користь Джозефа Леміра, американського інвестора в український радіо бізнес, 8 717 850 доларів США за недотримання стандартів справедливого та рівноправного ставлення під час проведення конкурсів на радіо частоти та 750 тисяч компенсації за юридичні витрати позивача.

Доктор Юрген Фосс, призначений до Трибуналу державою Україна, написав окрему думку щодо справи, яку у своєму Остаточному Рішенні більшість Трибуналу досконало та твердо вивчила та повністю відкинула. Міністерство Юстиції у своєму прес-релізі від 30 березня 2011 року зазначило, що “аналізує рішення Арбітражного Трибуналу від 28 березня 2011 року, ухваленого у справі за позовом Джозефа Чарльза Леміра до держави Україна, з метою встановлення наявності підстав для його анулювання”.

За словами пана Хаміда Ґараві, що представляв інтереси пана Леміра у справі, “екстраординарним є те, що арбітр, який написав окрему думку та був вдруге призначений Україною, отримував 3000 доларів США на день за те, що написав безглуздий документ на 173 сторінки, що значно збільшило тривалість процесу”.

Як зазначив один із партнерів відомої міжнародної юридичної компанії Chadbourne & Parke Іґнасіо Суарез Анзорена, “особлива думка на 173 сторінки, що написана всупереч рішенню на всього 106 сторінках, є явною патологією, зважаючи на її вплив на тривалість та вартість процесу”.

Як уже зазначалось у коментарях відомих юристів України, держава не має ґрунтовних підстав для подачі позову про анулювання, а ще більше держава не має шансів виграти такий позов. Це лише призведе до затягування процесу та додаткових витрат з бюджету на юридичних радників, що вже на даному етапі склали половину від суми компенсації.

Похожие пресс-релизы