Асоціація лідерів турбізнесу України візьме участь у розробці Державної цільової програми розвитку туризму до 2015 року

13 липня 2010 року у Будинку Уряду відбулась нарада щодо розвитку галузі туризму, зокрема щодо розгляду пропозицій Асоціації лідерів турбізнесу України. У нараді взяли участю представників Міністерства культури і туризму, Міністерства економіки, Міністерства фінансів, Державного комітету статистики, Державної прикордонної служби, Державного комітету з питань регуляторної політики і підприємництва, Державного комітету технічного регулювання та споживчої статистики, Державної податкової адміністрації, Національного агентства з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2010 року в Україні та Асоціації лідерів турбізнесу України (АЛТУ).
На нараді обговорювались пропозиції АЛТУ про необхідність впровадження додаткових заходів спрямованих на підвищення рівня захищеності прав туристів і суб’єктів туристичного ринку України; окремі заходи, спрямовані на забезпечення належного захисту прав споживачів, скасування ліцензування турагентської діяльності, організацію належного туристичного обслуговування відвідувачів фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2010 року в Україні, а також про необхідність внесення змін і доповнень до Закону України «Про туризм».
За результатами наради прийнято рішення щодо невідкладної розробки проекту Державної цільової програми розвитку туризму до 2015 року. Головна мета вказаної програми – забезпечити трансформацію туризму у високоефективну галузь економіки, здатну підвищити рівень життя населення, покращити інвестиційну та туристичну привабливість України, забезпечити збільшення надходжень до бюджетів різних рівнів.
Наразі сфера туризму функціонує в рамках програми розвитку, затвердженої ще у 2002 році. Вона не лише не відповідає нинішнім економічним реаліям, а й морально застаріла. Позатим, туризм в Україні, відповідно до чинної нормативної бази, не є видом економічної діяльності, хоча у більшості країн світу туризм є однією з найприбутковіших галузей економіки.
АЛТУ візьме безпосередню участь як у розробці пропозицій до Проекту державної програми розвитку туризму до 2015 року так і у реалізації відповідних заходів.

Довідка
Асоціація лідерів турбізнесу України (АЛТУ) - перше професійне об’єднання суб’єктів туристичної діяльності, створене в 2007 році провідними туроператорами України. Члени Асоціації: «АГЕНТСТВО «ПАН УКРЕЙН», «ВІДЕРШТРАЛЬ», «ЕКСПРЕС-ВОЯЖ», «КАНДАГАР-ТУР», «САМ», «TЕЗ ТУР», «TUI УКРАЇНА», «ТУРОПЕРАТОР «ПРОЛАНД», «TУРТЕСС ТРЕВЕЛ», «ТУРИСТИЧНИЙ КЛУБ», «ТАСС-ТРЕВЕЛ».