pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

БЮТ зрадив підприємців Києва? Представники малого та середнього бізнесу столиці продовжують активну боротьбу за можливість збере

ПРЕС-РЕЛІЗ

БЮТ зрадив підприємців Києва? Представники малого та середнього бізнесу столиці продовжують активну боротьбу за можливість зберегти право на існування та діяльність.

26 травня 2009 року о 14:30 в УНІАНі (вул. Хрещатик, 4) з ініціативи Асоціації власників МАФів та Національного комітету порятунку бізнесу відбудеться прес-конференція за участю: Валерія Черненко – голови комітету, Миколи Криворота – співголови Національного Комітету Порятунку Бізнесу, Тетяни Петренко – координатора дій комітету, Віталія Кличко – лідера партійного блоку «Блок Кличка», Олексія Рєзнікова - депутата Київської міської Ради від партійного блоку «Блок Катеринчука», Олександри Кужель - Голови Державного комітету України з питань регуляторної політики України та підприємництва.

Більше півроку продовжується полеміка представників малого та середнього бізнесу Києва з міською владою з приводу прийняття «незаангажованих» КМДА, послідовних та юридично збалансованих рішень щодо діяльності малих архітектурних форм (МАФ) столиці. Підприємці столиці об’єднаними зусиллями провели низку гучних акцій направлених проти свавільних та законодавчо необґрунтованих рішень Київської влади. В результаті напруженого протистояння, активно підтриманого громадськістю Києва, міськими, загальноукраїнськими ЗМІ та більшістю представників Київської міської ради, 14 травня на Київських загальноукраїнських зборах власників МАФів був оприлюднений остаточний проект рішення «Про розміщення тимчасових споруд та малих архітектурних форм для здійснення підприємницької діяльності в м. Києві». Документ був розроблений лідерами Асоціації власників МІФів за підтримки юристів партійних блоків, що входять до депутатського корпусу КМА. Проект рішення був одностайно підтриманий 500 підприємцями, учасниками зборів та направлений на розгляд та затвердження КМА. Паралельно з цим, дистанційно від підприємців, головою Держкомпідприємництва Олександрою Кужель та Першим заступником голови Київської міської адміністрації Денисом Бассом були розроблені ще 2 проекти «Про розміщення малих архітектурних форм та тимчасових споруд в м. Києві».
21 травня за голосами БЮТ і Блока Черновецького Київська міська рада прийняла схему видачі дозволів на розміщення тимчасових споруд в столиці та програму "антикризової" підтримки підприємців за проектом Басса, який розроблявся без підприємців, які висловлюються категорично проти нього. За ці два рішення проголосували, відповідно, 78 і 87 депутатів Київради (БЮТ і Блок Черновецького).
Прийняття даного рішення знов поставило під загрозу існування МАФів в Києві та як слідство надходження до міського бюджету, передбаченні комерційною діяльністю підприємців:
1. Новий порядок передбачає видачу дозволів через єдиного оператора, яким визначено Головне управління архітектури і дизайну КМДА. Це означає абсолютну монополію в особі новоявленого «КІА».
2. Підприємці, що здійснюють діяльність в МАФах, отримують лише тимчасові дозволи на тимчасове встановлення об’єктів не отримуючи право на користування земельними ділянками на яких розташовані об’єкти. Дозвіл не є юридичним документом, що регламентує як діяльність МАФів так і право власності, в тому числі й тимчасову на земельну ділянку.
3. В новому Порядку абсолютно неврегульоване питання щодо функціонування вже зареєстрованих об’єктів, а також щодо отримання дозволу на встановлення нових МАФів.
4. В Порядку немає чіткого визначення хто саме є землекористувачем. Користування земельною ділянкою без оформлення у встановленому порядку прав (договір оренди або акт) на земельну ділянку забороняється, або вважається самовільним заняттям земельної ділянки.

Відразу, по закінченню прес-конференції, автомобільний кортеж з 70 авто, озброєний транспарантами з гаслами у захист власників МАФів вирушить за маршрутом: Мерія Києва - Державний комітет України з питань регуляторної політики та підприємництва України – Офіс Київської філії партійного блоку «БЮТ».
МЕТА: Привернути увагу спільноти, ЗМІ та політичних лідерів України, від яких залежить майбутнє не лише малого та середнього бізнесу столиці, але й благополуччя Києва та його мешканців.
Якщо у четвер 28 травня на черговій сесії Київської міської Ради питання щодо прийняття рішення не буде переглянуте та не буде винесене на голосування єдиний збалансований, юридично та законодавчо обґрунтований проект рішення, запропонований підприємцями та попередньо узгоджений більшістю депутатів КМА, підприємці столиці розпочнуть нову хвилю протестів: акції, судові позови та скарги до прокуратури Києва, Антимонопольного комітету, місцевих та адміністративних судів України.
Тож, боротьба продовжуватиметься.

Акредитація та питання: 8 067 406 12 61, 8 067 536 68 64

Похожие пресс-релизы