pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Асоціація «Інноваційний розвиток України»: старт публічної діяльності та перші успіхи

Асоціація звітувала про перші ініціативи, реалізовані на шляху реформування країни.

Київ, 15 квітня 2015 р. — У Києві відбулась експертна дискусія на тему «Інноваційний шлях у майбутнє: від сировинної до hi-tech-країни», яка водночас стала початком публічної діяльності Асоціації «Інноваційний розвиток України» та презентацією перших результатів її роботи.
Одна із фундаментальних причин відставання України — структура економіки. В ключових галузях наша країна виступає експортером необробленої або мало обробленої сировини. Єдиний спосіб для України перейти до категорії розвинених країн — це піти шляхом інновацій, адже еволюційний сценарій у даній ситуації не допоможе. Україні потрібен справжній економічний і технологічний стрибок, своєрідний фазовий перехід, а не намагання повторити досвід інших країн, які стали на шлях інновацій декілька десятиріч тому.
Для сприяння такому стрибку в серпні 2014 року було створено Асоціацію «Інноваційний розвиток України», яка об’єднyє провідні міжнародні та національні компанії, експертів зі сфери освіти й науки та представників влади. Місія Асоціації — здійснювати вплив на державу та суспільство задля створення сприятливих умов для високотехнологічного бізнесу.
Під час заходу було підбито підсумки першого року діяльності «Інноваційного розвитку України. Почесний президент Асоціації, народний депутат та голова Комітету Верховної Ради з питань промполітики та підприємництва Віктор Галасюк навів яскравий приклад проекту, у втіленні якого є чимала заслуга Асоціації. Це — запровадження в Україні енергосервісних контрактів. «Незважаючи на колосальний бюрократичний та олігархічний супротив, минулого тижня відбулася історична подія: були прийняті в другому читанні законопроекти №1313 та №1409, — зазначив пан Галасюк. — Тепер приватні інвестори отримали можливість і стимул вкладати кошти в енергомодернізацію бюджетних установ, яких у країні налічується майже 100 тисяч. Перед інвесторами відкривається ринок у понад 200 млрд грн, а держава гарантує захист цих інвестицій. У результаті країна має вийти на економію до 1 млрд кубометрів газу на рік та створити величезний попит на енергозберігаюче обладнання, що вироблятиметься в Україні».
Високо оцінив прийняті закони генеральний директор ТОВ «Роберт Бош Лтд» Віталій Бульда. «В Україні більше 40% енергії витрачається на тепло, а 70% теплових мереж треба замінити. Добра новина полягає в тому, що це широке поле для роботи. Прийняті закони відкривають шлях до цієї роботи, що призведе до економії енергоресурсів і створення робочих місць — у виробництві котлів, ізоляції, вікон, монтажу, енергоаудиту, тощо. І цей шлях було відкрито в тому числі за допомогою Асоціації як інструмента спільної дії», — коментує пан Бульда.
В ході дискусії було наголошено на необхідності відходу від існуючої архаїчної економічної парадигми та надважливої ролі інновацій як ключа до успіху України. В дискусії взяли участь представники законодавчої та виконавчої влади, сфери освіти та бізнесу, в тому числі таких міжнародних компаній, як Cisco, Bosch, Dell, Google, HP, IBM, LG, Microsoft, Samsung та інші.
Почесним гостем заходу став Богдан Гаврилишин — український, канадський, швейцарський економіст, громадський діяч і меценат, дійсний член Римського клубу. Як зазначив пан Гаврилишин, «інновації — це не є накопичення знань, це відчуття потреби в новому. Інновації передбачають не лише зміну економіки: треба змінювати систему управління, соціальну політику, ставлення до екології тощо. І у нас є гарні шанси на цьому шляху, адже у порівнянні з такими зразково інноваційними країнами, як Японія та Швейцарія, Україна має величезні ресурси».
Учасники дискусії дійшли згоди, що лише інноваційна стратегія відповідає сьогоднішнім реаліям України, адже тільки вона здатна зробити нашу країну конкурентоздатною у світі, незважаючи на зовнішні виклики. Конкретні кроки на шляху інновацій з точки зору ІТ-індустрії озвучив віце-президент Асоціації Валерій Фіщук — регіональний менеджер представництва Cisco з розвитку бізнесу в Україні та СНД: «Перший крок полягає в тому, що держава має стати потужним користувачем найсучасніших технологій. У цій сфері є три базові інновації, які вже готові для використання: цифрові технології, онлайн та хмарні сервіси. Фізичні процеси, які можуть стати цифровими, мають ними стати, щоб згодом перейти в онлайн та врешті-решт перетворитися на хмарні сервіси. Уряд має докладати максимум зусиль, щоб здійснити таку трансформацію. З часом сформується культура користування сучасними технологіями, й українці почнуть самі робити нове та вкладати кошти в інновації».
Одним з важливих інструментів реалізації місії Асоціації «Інноваційний розвиток України» є Київський міжнародний економічний форум (KIEF). Це постійно діючий майданчик для формування стратегії економічного розвитку України, орієнтований на організацію діалогу експертів, бізнесу та влади, створення «дорожньої карти» розвитку та сприяння конвертації ідей у реальні дії. Перший форум відбувся у жовтні 2014 року та зібрав більш ніж 700 учасників. Наступний KIEF буде проведено 8 жовтня 2015 року в Києві.

Асоціація «Інноваційний розвиток України» об’єднyє провідні міжнародні та національні компанії у сфері інформаційних та інших високих технологій, машинобудування, мікроелектроніки, енергоефективності, освіти та науки.
Напрями діяльності Асоціації:
- впровадження моделі «університет — бізнес — держава» з провідною роллю бізнесу;
- дослідження й експертна діяльність;
- нормотворча діяльність;
- розбудова сучасної інноваційної та індустріальної інфраструктури через створення «точок зростання» — технополісів та індустріальних парків;
- створення в Україні глобально привабливих фіскальних стимулів для розвитку інтелектуально місткого нового виробничого бізнесу;
- забезпечення ефективного захисту інтелектуальної власності та трансферу технологій;
- застосування високих технологій в освіті, бізнесі та державному управлінні, у тому числі через електронне врядування;
- просування України у світі як Prime Hi-Tech Destination.
Сайт Асоціації: http://uaid.com.ua

Похожие пресс-релизы