pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Карикатура проти насильства: вперше в Україні відкрито виставку ґендерної карикатури

25 листопада 2011 року в Музеї сучасного мистецтва відбулось відкриття першої в Україні виставки карикатури на тему ґендерних стереотипів та соціального плакату проти насильства над жінками, організованої Програмою розвитку ООН разом з Представництвом Європейського Союзу в Україні за підтримки Міністерства соціальної політики України в рамках щорічної акції «16 днів проти насильства».

Проблема насильства щодо жінок є актуальною в усьому світі, в тому числі і в Україні. В листопаді 2011 року Україна в числі 17 інших країн приєдналась до Конвенції Ради Європи з питань попередження та боротьби з насильством щодо жінок та насильством в побуті. За статистикою 6 з 10 жінок у світі хоча б раз у житті зазнавали фізичного або сексуального насильства, в Україні майже 70% жінок (більше 18 млн українок) зазнають знущання у сім'ї. На думку міжнародних експертів однією з причин деструктивної поведінки чоловіків є слідування ґендерним стереотипам. Саме тому було оголошено конкурс карикатур з цієї тематики, щоб дати можливість митцям продемонструвати, які ґендерні стереотипи існують в українському суспільстві.

Організатори нагородили переможців конкурсу карикатури «Ґендерний стереотип – карикатура дійсності». Ними стали Віктор Голуб з м. Здолбунів Рівненської області, Володимир Пархоменко з с. Лазірки Полтавської області та Юрій Опекан зі смт. Іваничі Волинської області. Приз глядацьких симпатій отримав Ігор Бежук з м. Коломия Івано-Франківської області. Загалом на конкурс надійшло понад 200 робіт, від 50 авторів, половина з яких – жінки, що використовували техніку художнього малюнку. Професійні карикатури виконані переважно чоловіками.

Паралельно з карикатурами на експозиції представлені плакати-фіналісти конкурсу соціальної реклами щодо запобігання насильству над жінками, що проводився Західноєвропейським регіональним інформаційним центром ООН.

Рікарда Рігер, директор Представництва Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні: «Можна говорити з гумором про ґендерні стереотипи, можна створювати серйозні плакати на тему насильства над жінками, однак не можна залишатись байдужими та мовчати».

В рамках заходу також відбулась прес-конференція щодо старту щорічної акції «16 днів проти насильства» до Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок в Україні та усьому світі.

Марія Юрікова, Заступник Голови представництва Європейського Союзу в Україні: «Попередження та боротьба з усіма видами насильства є частиною філософії прав людини і практики Європейського Союзу. Ми проводимо акцію «16 днів проти насильства» аби зламати стіну мовчання, що існує навколо цієї теми».

Виставка працюватиме з 25-го по 30-те листопада 2011 року включно, з 11:00 до 19:00 за адресою: м. Київ, вул. Глибочицька, 17. Вихідний - 28 листопада. Вхід вільний.

Віртуальну експозицію карикатур можна оглянути на facebook.com/UNDPUkraine

Додаткова інформація: Микола Ябченко, тел.(044) 584 34 64.

Довідка про конкурс карикатур: Конкурс ґендерної карикатури «Ґендерний стереотип – карикатура дійсності» організовано Програмою рівних можливостей та прав жінок в Україні що є спільним проектом Європейського Союзу та Програми розвитку ООН. Мета конкурсу - у гумористичній формі привернути увагу суспільства до ґендерних проблем та у візуальній формі продемонструвати недоречність поведінки у рамках ґендерних стереотипів. Конкурс тривав з 20 вересня по 10 листопада 2011 року. Найкращі робіти конкурсу увійдуть до календаря на 2012 рік, що буде видано організаторами. Інформаційний партнер конкурсу - Асоціація карикатуристів.

Довідка про експозицію «Ні насильству проти жінок»: Регіональний Інформаційний Центр ООН країн Західної Європи, у партнерстві з новим агентством «ООН – Жінки», кампанією Генерального секретаря ООН «Разом покінчимо з насильством щодо жінок», європейськими інформаційними центрами ООН та провідними газетами, оголосив конкурс друкованої реклами з метою підвищення обізнаності про існуючу проблему насильства над жінками та його засудження. Конкурс тривав з 8 березня по 31 травня 2011 року. Учасники створили плакати, які говорить «Ні насильству проти жінок».

Довідка про акцію «16 днів проти насильства»: 25 листопада у Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок у всьому світі традиційно стартує акція «16 днів проти насильства», що охоплює декілька дат: 25 листопада – Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок; 29 листопада – Міжнародний день солідарності з палестинським народом; 1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом; 2 грудня – Міжнародний день боротьби за відміну рабства; 3 грудня – Міжнародний день інвалідів; 5 грудня – Міжнародний день волонтерів заради економічного та соціального розвитку; 9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією; 10 грудня – в цей день у всьому світі відзначається День прав людини.

Похожие пресс-релизы