З початку року столичні органи Міндоходів провели 338 особистих прийомів громадян

Одним із головних напрямків у роботі столичних органів Міндоходів є кваліфікований, неупереджений, об’єктивний і своєчасний розгляд звернень громадян з метою оперативного вирішення порушених питань, задоволення законних вимог заявника та забезпечення зворотного зв’язку органів влади з громадськістю.
За результатами роботи у січні-вересні 2013 року до органів ГУ Міндоходів у м. Києві надійшло 1033 письмових звернення, з них 982 заяви, 50 скарг та одна пропозиція, 38 звернень було сформовано колективно від 478 громадян.
У своїх зверненнях громадяни найчастіше інформують про ухилення від сплати податків несумлінних суб’єктів господарювання – 23,8% від загальної кількості звернень; порушують питання щодо сплати податку на доходи фізичних осіб – 15,8%, небайдуже відносяться до оподаткування доходів підприємницької діяльності – 9,8% звернень.
В територіальних органах Міндоходів міста Києва планово проводиться особистий прийом громадян. У січні–вересні 2013 року проведено 338 особистих прийоми із залученням посадових осіб відповідних структурних підрозділів для одержання інформації та повного вирішення питань заявника. Найбільше, під час особистих прийомів громадян цікавили питання з адміністрування податку на додану вартість – 44 звернення, питань щодо проведення контрольно-перевірочної роботи – 60, реєстрації та обліку платників податків – 71 звернення.
Також робота за цим напрямком проводиться Київською міжрегіональною митницею Міндоходів. За 9 місяців 2013 року до столичної митниці надійшло 63 письмових звернення громадян, у тому числі 61 заява та 2 скарги. Переважно питання стосувалися переміщення товарів через митний кордон - 16 звернень та роз’яснень митного законодавства - 13 заяв. За цей період до керівництва митниці на особистий прийом звернулося 18 громадян.
Усі звернення, які поступили до столичних органів Міндоходів розглянуті, опрацьовані та на них надані відповіді згідно з чинним законодавством.
Необхідну інформацію щодо проведення особистого прийому громадян розміщено на інформаційних стендах органів Міндоходів столиці та субсайті ГУ Міндоходів у м. Києві.