Мобільний додаток Vkraina від «Київстар» визнаний одним з найкращих у світі

22 серпня 2014 р.

м. Київ

Мобільний додаток Vkraina від «Київстар» визнаний одним з найкращих у світі

Додаток Vkraina від національного українського оператора «Київстар» визнаний одним з найкращих у світі. Додаток потрапив у шорт-лист глобального конкурсу The World Summit Award Mobile. WSA-mobile обирає і промотує найкращі в світі додатки під егідою Всесвітнього саміту з питань інформаційного суспільства, який був ініційований Організацією Об’єднаних Націй.

До участі в конкурсі запрошуються розробники із 170 країн, які входять до ЮНЕСКО. Проходить він у три етапи. Спочатку в кожній країні національні експерти обирають 8 найкращих додатків – по одному в кожній з номінацій. Vkraina була визнана найкращим додатком України в номінації «Мобільна освіта» (m-Learning and Education).

Після вибору найкращих додатків, поданих від кожної країни, міжнародне журі склало шорт-лист з 202 додатків – для цього 59 членів журі оцінили 500 додатків з 98 країн світу. У вересні 2014 року будуть оголошені 40 найкращих – фіналістів, які зустрінуться в Абу-Дабі на церемонії нагородження.

Дарія Партас, спеціаліст зі зв’язків з громадськістю «Київстар», відзначає причини, через які додаток отримав міжнародне визнання: «Головний критерій для відбору в даному конкурсі – це унікальність контенту, який є в додатку. WSA-mobile особливу увагу приділяє оцифруванню освітньої, наукової і культурної спадщини країн-учасниць. Заявлена ціль WSA-mobile – зробити унікальний цінний контент доступним для широкого загалу за допомогою технологій. Дана ціль співпала з нашою, коли ми розробляли проект – за допомогою технологій ми надаємо українцям доступ до унікальних знань про свою країну».

Мобільний додаток Vkraina для Windows 8 та Windows Phone 8 став доступний українцям весною 2014 року, і на сьогодні його завантажили на свої пристрої вже 6 тисяч людей. Скоро «Київстар» представить Vkraina користувачам Adnroid-фонів і прихильникам iPhone і iPad.

Веб-сайт Vkraina.com, який запрацював у квітні 2013 року, вже відвідали більше 350 тисяч унікальних користувачів із 110 країн світу.

Vkraina дозволяє здійснити подорож у минуле українськими землями 16-18 століть і побачити, в яких кордонах зображували Україну європейські картографи тих часів. В основі проекту – 46 унікальних старовинних мап України.

Довідка про «Київстар»

«Київстар» – український оператор телекомунікацій, надає послуги зв'язку і передачі даних на основі широкого спектру мобільних і фіксованих технологій. Послугами оператора користується понад 25 млн абонентів мобільного зв'язку і близько 800 тис. – широкосмугового інтернету.
Акціонери «Київстар» – міжнародна група VimpelCom Ltd. (Нідерланди), що володіє телекомунікаційними активами в країнах СНД, Європи, Азії, Африки та Північної Америки. Акції компанії знаходяться у вільному обігу на фондовій біржі (NASDAQ), Нью-Йорк.
Мобільна мережа «Київстар» – одна з кращих в Європі, і охоплює всі великі та малі міста України, а також понад 28 тис. сільських населених пунктів, усі основні національні й регіональні траси, більшість морських і річкових узбереж.
Волоконно-оптична мережа «Київстар» для швидкісної передачі даних має загальну довжину більше 46 тис. кілометрів і ємність зовнішніх каналів більше 620 Гбіт/с. «Київстар» надає послуги міжнародного роумінгу в 195 країнах на 5 континентах.
«Київстар» більше 16 років працює в Україні і є найбільшим платником податків, а також одним з найкращих роботодавців та соціально відповідальною компанією.За додатковою інформацією звертайтеся: [email protected] , www.kyivstar.ua .
Довідка про Vkraina
Проект Vkraina ініційовано компанією «Київстар», національним телеком-оператором України. Щороку «Київстар» проводить соціально-освітні програми з метою заохотити українців дізнатися більше про свою країну за допомогою сучасних засобів телекомунікацій. Vkraina є логічним продовженням реалізованого у 2012 році проекту «Знай Україну».
vkraina.com - мультимедійна онлайн-презентація, створена на основі приватної колекції європейських мап XVI – XVIII ст. Колекціонер надав дозвіл «Київстар» на оцифрування частини своєї колекції, яка наразі налічує близько 200 оригінальних старовинних мап, що стосуються території сучасних українських земель. Проект vkraina.com дозволяє прослідкувати, як змінювалося європейське сприйняття формування, розвитку і статусу українських земель упродовж XVI – XVIII ст. На сторінках сайту розміщено 46 спеціально відібрані карти у чіткій хронологічній послідовності. До кожної карти колекціонер надав авторські коментарі, які об’єднуються у стислу історію картографування земель України XVI-XVIII століть.
У 2014 році «Київстар» розробив мобільний додаток Vkraina, який розміщено в магазинах додатків Windows та Windows Phone. Проект доступний для вивчення трьома мовами – українською, англійською і російською.