Інформуємо за допомогою телебачення

Днями до ДПІ у Голосіївському районі завітали журналісти.

Менше місяця залишається до завершення грандіозної, широкомасштабної кампанії «Декларування – 2013». І щоб донести до Українців всю глобальність цього процесу, днями до ДПІ у Голосіївському районі столиці завітала знімальна група телеканалу Інтер. Першочерговим завданням для ЗМІ, стало висвітлення для мільйонів телеглядачів інформації, зокрема, про декларування майна та доходів громадян, отриманих у 2012 році. Також вони мали змогу відзняти робочі будні у приміщенні ЦОПП та поспілкуватися з платниками податків.
От і своїми враженнями зі знімальною групою, від відвідування податкової інспекції в цей день поділилась мешканка району Ніна. На момент діалогу з журналістом Вона заповнювала декларацію з шостим додатком, в якому зазначається сума витрат, що включається до складу податкової знижки згідно із статтею 166 розділу IV Податкового кодексу України. Журналіст, в свою чергу, вирішив поцікавився, що це за процедура, чи важка вона для простого пересічного громадянина і які її результати?
На що громадянка Ніна відповіла йому: - «Я заочно навчаюся на останньому курсі університету і отримую дохід, працюючи за цивільно-правовим договором, і при цьому сама сплачую за навчання. Для таких студентів Закон передбачає поняття податкової знижки на навчання. Це коли держава повертає певний відсоток від суми потраченої на здобуття освіти. Оскільки я майбутній бухгалтер, для мене немає нічого не зрозумілого в цій процедурі. А якщо й виникають труднощі, то фахівці податкової, люб’язно допомагають і консультують у заповненні та подачі цих декларацій.»
Журналіста телеканалу Інтер також зацікавила процедура здачі декларацій у електронному вигляді. На що, більшість платників податків відгукнулися позитивно і розповіли, як помітно це полегшує їхнє життя.
Нагадуємо, що граничний строк подачі декларації 30 квітня поточного року. Звертайтеся за адресою: м. Київ, вул. Жилянська 23.

ДПІ у Голосіївському районі м. Києва ДПС