Всеукраїнська благодійна акція «Якість життя для наших батьків» з безкоштовного вживлення зубних імплантатів та протезування вет

09 лютого, 2011 року на День стоматолога у Дніпропетровську Асоціація імплантологів України спільно з Асоціацією приватних стоматологів та за підтримки МОЗ України проведе безкоштовне вживлення зубних імплантатів та протезування сорока ветеранам Другої світової війни у рамках всеукраїнської благодійної акції «Якість життя для наших батьків».

Дніпропетровськ стане шостим українським містом, яке візьме участь у безпрецедентній акції зі стоматологічної імплантації. Всеукраїнська акція уже пройшла в Сімферополі, Києві, Одесі, Львові та Севастополі, завдяки чому зуби отримали 135 ветеранів. Учасниками стали понад 400 стоматологів зі всієї України, було встановлено 619 імплантатів, ветеранам безкоштовно було проведено обстеження, операції та встановлено найсучасніші незнімні зубні протези у світі. Вартість однієї такої операції у Європі сягає від 10 000 євро. Акція була почута та підтримана Міністерством оборони України, Міністерством охорони здоров’я України, а також лікарями-добровольцями та компаніями-виробниками імплантатів. Лікарі за власні гроші приїжджали з різних куточків держави, брали свої інструменти, витрачали з сімейного бюджету кошти на готель та харчі. Дорогі імплантати безкоштовно надали фірми – виробники. А діагностичні кабінети, палати й операційні на базі обласних лікарень та військових госпіталів безкоштовно запропонували МОЗ та Міноборони.

Основною своєю метою у акції «Якість життя для наших батьків» Асоціація імплантологів України вбачає привернення уваги громадськості до людей, які не мають власних зубів, та вимушені користуватися знімними пластмасовими протезами. Протези погано тримаються та не дають можливості ані їсти, ані навіть розмовляти. Єдиний вихід для таких людей - це зубна імплантація. Коштує така операція недешево, тому вони потребують допомоги зі сторони держави або власних дітей. Акцентом акції є впровадження нових соціальних стандартів для людей без зубів, тобто імплантації у кістку чотирьох зубних імплантатів, на яких надійно фіксуються штучні зуби, які не потрібно знімати! Люди відчуватимуть себе як із справжніми зубами. «Можливо, такі соціальні стандарти для беззубих людей будуть впроваджені у нашій країні. Принаймні, ми повинні робити усе можливе для того, щоб населення було проінформоване про призначення стоматологічної імплантації» - ділиться ініціатор акції, президент Асоціації імплантологів України, д. м. н., професор, Ярослав Заблоцький.

До акції «Якість життя для наших батьків» залучились також і міжнародні спостерігачі з Польщі, Німеччини, Казахстану, Росії, Молдови. Українську ініціативу підтримали колеги з Польщі і 1 березня 2011 року благодійна акція пройде у Варшаві. А у 2012 році, в один день, о тій самій годині буде проведено операції імплантації ветеранам у столицях країн колишнього Радянського союзу та інших країн-учасниць Другої світової війни і через телемарафон усі матимуть змогу побачити емоції людей, які отримали надію на нову якість життя.

Додаткову інформацію можна отримати за телефоном: +38067 67 30 227
Контактна особа: Ольга Турянська