Ось і відбувся Перший Благодійний Віденський Бал в Чернігові!

Ані дощова погода, ані мінусова температура, не змогли зіпсувати святкого настрою учасників балу та урочистої атмосфери заходу.
Курсанти у парадній формі, що зустрічали гостей; жінки у розкішних бальних сукнях, схожі на зграї різнокольорових пташок; чоловіки при повному параді: з «метеликами» замість традиційних краваток; стенди з роботами переможців конкурсу «Світ очима дитини» — ось що представляв собою Обласний музично – драматичний театр імені Т.Г.Шевченка 25 грудня, починаючи з 19-ої години.
Та це був лише початок, бо на усіх присутніх чекало ще багато подій та несподіванок, а приємних, чи не дуже – судити безпосередньо їм.
Рівно о 20.00 стартувала концертна програма балу, котра включала в себе виступи народної артистки України Людмили Роговець під музичний супровід оркестру Дашковського, виступи провідних танцювальних колективів міста, показовий виступ зірок шоу «Танцюю для тебе» Евгенії Колісниченко та Олександра Охріменко, а також, безпосередньо, новорічний номер – сюрприз від колективу «Мрія» - вихованців школи – інтернату ім. Ю.М.Коцюбинського.
Звісно ж, не обійшлося від вітального слова організаторів – Дениса та Андрія Склярця, Антона Приходько та Олександра Щерби, а також спеціального гостя програми чемпіона світу з бальних танців Ярослава Перепечі.
Багато було сказано, та кожен зокрема наголосив на благодійній направленості бала і подякував присутнім за свій внесок у допомогу дітям.
Окремо необхідно зазначити високу оцінку хореографічної майстерності дітей школи – інтернату з боку Ярослава Перепечі, котрий зізнався, що по народженню являються саме чернігівцем, і виразив впевненість у тому, що наступні світові та міжнародні чемпіони світу з бальних танців будуть також з нашого міста.
Фінальним аккордом концертної програми став аукціон дитячих робіт.
Початкова ціна кожного лоту дорівнювала ста гривням, але завдяки небайдужості до чужої долі та бажанню допомогти дітям з боку присутніх, ціна за одиницю дісталася навіть двох тисяч гривень! Ось такі бувають передноворічні дива.
Далі учасників попрохали перемістится у фоє другого поверху, де розпочався танцювальний відділ балу.
І відкривав його виступ дебютантів, після якого усі бажаючі змогли взяти участь у майстер – класі від вже вищезгаданих Евгенії Колісниченко та Олександра Охріменко.
Також увагу привернув до себе спеціально замовлений 2-кілограмовий святковий торт, спробувати який мали нагоду усі бажаючі.
Вальси, повороти, шампанське, ввічлива та скоординована обслуга — важко описати враження від Віденського балу, на ньому необхідно побувати самому.
Дійсно, як і було обіцяно організаторами – ВАТ «Базис», ЧО ВМГО «Студентська республіка» і клубом спортивного бального та східного танців «Вікторія», ця подія стала поштовхом як до переходу культурних заходів міста на новий рівень, так і до розвитку благодійництва серед чернігівців.

Катерина Батрак